Produse și remedii naturale pentru întinderi și lovituri musculare

O mișcare greșită, un efort excesiv, o lovitură de aer, o postură greșită, o cădere accidentală și ne trezim cu o lovitură la genunchi, o ruptură musculară la coapsă, o crampă la gambă, o entorsă la gleznă, o înțepenire a gâtului, o durere de spate enervantă sau dureri artro-musculare în alte zone ale corpului.

Acestea sunt afecțiuni foarte frecvente în viața de zi cu zi, de care se poate obține o ameliorare datorită unor trucuri și remedii naturale specifice cu proprietăți calmante și relaxante musculare, cum ar fi Gheara Diavolului, Arnica, Parthenium și Hypericum.

Remedii naturale pentru dureri musculare, lovituri, entorse, crampe, întinderi
Durerile de spate, loviturile, entorsele, contracturile, luxațiile, entorsele, torticolisul și alte tensiuni musculare sunt afecțiuni foarte frecvente la orice vârstă, care pot apărea din diverse motive, cum ar fi căderile accidentale, posturile incorecte, loviturile de aer și schimbările de temperatură, mișcările incorecte și bruște, precum și efortul și activitatea fizică excesivă.

Ce este de făcut în astfel de cazuri? Și ce se poate lua pentru a ajuta la bunăstarea musculară?

Cu ajutorul produselor naturale potrivite, puteți să vă ușurați mușchii și să le promovați funcția. Plantele medicinale care acționează asupra bunăstării artro-musculare și ajută la contracararea stărilor de tensiune localizată sunt, de exemplu, gheara diavolului, Parthenium, Arnica, Hypericum. Aceste remedii naturale, cu excepția arnicii, care se utilizează doar local, pot fi folosite atât extern, sub formă de creme, unguente și unguente, cât și intern, sub formă de suplimente alimentare.

Iată care sunt produsele din fitoterapia noastră online destinate acestor nevoi de bunăstare.

Suplimente naturale

Parthenonatura este un supliment alimentar sub formă de tablete cu extracte uscate de Parthenium, Salcie și Tisă. Eficiente și comode de administrat, acestea oferă stare de bine și ușurare a stărilor de tensiune musculară și articulară în general.

Produsul trebuie utilizat în cadrul unei alimentații variate și echilibrate și al unui stil de viață sănătos, în cantitate de 1-2 comprimate înainte de mesele principale.

Creme și unguente

În cazul unor probleme cum ar fi o lovitură, o vânătaie, o crampă sau o durere musculară (de exemplu, la nivelul piciorului, brațului, încheieturii mâinii, piciorului etc.) în timpul unui antrenament în sala de sport sau în timpul unei activități sportive, aplicați cremele și unguentele pe zona afectată, ușor, fără masaj excesiv, pe bază de extracte cu proprietăți calmante și relaxante, pentru a ajuta la ameliorarea durerii, a umflăturilor și a vânătăilor (dacă sunt prezente) și pentru a favoriza relaxarea musculară.

Următoarele creme și unguente sunt disponibile în magazinul nostru online de plante medicinale:

  • Artro Confort Cremă de bunăstare, pe bază de extracte de Gheara Diavolului, Arnica, Hypericum și Piper. Remediu natural valoros pentru a favoriza starea de bine a mușchilor și articulațiilor în caz de tensiuni artro-musculare, antrenament, recuperare și slăbiciune musculară, mișcări incorecte, activitate fizică excesivă.
  • Unguent Arnica, conține între 50% și 60% extract de ulei de Arnica și este un produs recomandat în special pentru capacitatea sa de a calma consecințele căderilor și loviturilor, reducând durerea și favorizând simultan reabsorbția vânătăilor. Potrivit și pentru copii.
  • Hypericum Unguent, pe bază de extract de ulei de Hypericum (70%-80%). Ideal pentru masaje calmante și decongestionante la nivel artro-muscular și pentru promovarea relaxării musculare la cei care practică sport.

Uleiuri esențiale

Ca o alternativă la creme și unguente, se pot folosi uleiuri esențiale specifice pentru bunăstarea artro-musculară.

Recomandăm în special uleiul esențial de chiparos, uleiul esențial de ienupăr și uleiul esențial de rozmarin. Individual sau în sinergie între ele, acestea nu trebuie folosite pure, ci diluate în ulei de migdale dulci, punând aproximativ 15 picături în 30 ml. Amestecul rezultat trebuie aplicat local pe zona afectată, cu un masaj ușor.

Uleiuri de masaj

Pentru uz extern, două uleiuri de masaj pentru bunăstarea artro-musculară sunt, de asemenea, disponibile în magazinul nostru online de plante medicinale:

  • Ulei de masaj pentru sportivi: ulei de masaj natural pe bază de extracte de Arnica, Hypericum și Pin și uleiuri esențiale de Pin de munte, Zimbru și Cipru. Formulat pentru a favoriza recuperarea și antrenamentul muscular. Poate fi utilizat atât înainte, cât și după sport (de exemplu, fotbal, baschet, ciclism, alergare, înot, tenis etc.): dacă este utilizat înainte de activitatea sportivă, provoacă o încălzire treptată, pregătind mușchii pentru efort; dacă este aplicat la sfârșitul oricărei activități sportive, permite recuperarea perfectă a oboselii. De asemenea, este indicat în caz de durere și oboseală musculară sau atunci când mușchii trebuie reactivați.
  • Oleolite Hypericum: extract de petale proaspete de Hypericum în ulei de floarea-soarelui. Remediu natural prețios în masajele musculare pentru a elibera tensiunea și a restabili starea de bine naturală. Recomandat pentru cei care practică sport.

Sfaturi pentru îmbunătățirea sănătății musculare

Iată câteva sfaturi utile pentru a promova bunăstarea musculară:

  • Evitați expunerea celor mai delicate părți ale corpului (gât și spate) la curenții de aer rece, inclusiv la aparatul de aer condiționat, deoarece acest lucru poate provoca inflamarea tendoanelor și a mușchilor, ceea ce duce la rigiditate și durere;
  • practicați o activitate sportivă constantă; mușchii și articulațiile sunt de fapt compuse din țesuturi elastice care trebuie menținute în formare. Dacă adoptați un stil de viață prea sedentar, acestea se pot slăbi, pierzându-și elasticitatea naturală și devenind mai predispuse la deteriorări. Pentru a evita leziunile musculare și osoase, este bine să faceți și exerciții de întindere și încălzire înainte și după sport;
  • Fiți atenți la postura dumneavoastră, deoarece pozițiile incorecte, cum ar fi cele pe care le puteți adopta în timp ce lucrați la birou, studiați, conduceți o mașină sau vă aflați în pat, pot provoca o tensiune excesivă a țesuturilor, ceea ce duce la inflamații și întinderi;
  • Efectuați masaje de către profesioniști odată ce faza acută a afecțiunii a trecut;
  • În cazul loviturilor, vânătăilor și traumatismelor, aplicați gheață cât mai repede posibil, timp de 10-15 minute și repetați operațiunea de câteva ori pe zi. Frigul favorizează vasoconstricția, ajutând la contracția vaselor deteriorate, la reducerea umflăturilor și a durerii.

Lasă un comentariu